Muzieklessen voor vluchtelingen

Deel dit op social media

 Facebook  Twitter  LinkedIn

Muzieklessen voor Vluchtelingen wil iedereen in het AZC de kans bieden om muziekles te krijgen. De initiatiefnemers zoeken mensen die bij willen dragen om het project duurzaam voort te zetten.

Draag bij om dit project tot een succes te maken


34% behaald

van € 19.821,25

Deze mensen gingen je voor

Projectomschrijving

Vluchtelingen die in het AZC van Zutphen wonen hebben over het algemeen niet de middelen om een culturele ontwikkeling te bieden. Ik heb in corona tijd een eenmalige doneer actie opgezet om een begin te maken voor deze nijpende vraag. Vanwege het succes zou ik graag aan de actie een vervolg willen geven en een structurele geldstroom op gang willen brengen in de vorm van ‘vrienden van’ of ondernemingen.

Waarom we dit doen?

Vluchtelingen wachten over het algemeen lang op een antwoord van de overheid. Dat kan maanden tot jaren duren. In het AZC is hierdoor veel spanning voelbaar. We willen de mensen die hier behoefte aan hebben door middel van muziek een uitlaatklep van deze spanning geven. Als het ware een ventiel om spanning los te laten, plezier en schoonheid ruimte te geven en hun stem te bevrijden.

Hoe gaan we dit doen?

Wanneer iemand graag een muziekinstrument wil leren spelen of te leren zingen, wordt dit kenbaar gemaakt bij Merel Harkink. Vervolgens gaan we aan de slag om een lesmoment te plannen.

Wat gaan we doen?

Per week kan er een half of heel uur les gegegeven worden. Mensen kunnen les krijgen op verschillende soorten muziekinstrumenten of in zang. Er hangt een affiche in meerdere talen in het AZC en in de huiskamer van Buddy to Buddy. Er wordt reclame gemaakt op het koor ‘Zutphen zingt werelds’, waarvan Merel Harkink de dirigent is.

Met wie gaan we dit doen?

De meeste lessen zullen door Merel Harkink worden verzorgd. Voor muziekinstrumenten waarvoor zij niet bevoegd is, worden andere docenten gezocht.

Neem contact met de initiatiefnemer(s)

Wil je meer weten of heb je een vraag over dit project? Laat hier je bericht achter!

Vul alle velden in tenzij anders aangegeven.
Jouw gegevens
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste initiatieven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Nieuwsbrief - Optioneel
Privacy

Wij regelen de bescherming en de beveiliging van jouw gegevens op onze website.

  • De persoonsgegevens die je hier achter laat gebruiken wij uitsluitend om je bijdrage te verwerken en om eventueel hierover contact met je op te nemen.

    Lees onze privacyverklaring

  • Akkoord privacyverklaring

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Mpower